CLÍNICA DENTAL Sant Cugat

Projecte HB (9)

Superfície | 50m²
Any | 2015
Ciutat | Sant Cugat del Vallés
Fotògraf | Mauricio Fuertes

L´encàrrec va consisitir en convertir un local d’antigues oficines de 50m2 en una clínica dental que havia de tenir una petita recepció, 2 boxes, un despatx privat, bany i laboratori. Es volia guanyar llum natural i amplitud i fer l’espai de treball molt més cómode i fàcil d’utilitzar tant pels doctors com pels pacients. Es va dissenyar un espai molt blanc, d´estil clarament nórdic, que transmitís una sensació de netedat, higiene i serenor (tant necessària en una clínica dental) i alhora que dupliqués la llum natural per totes bandes. Les divisions dels boxes es van fer de parets d’obra i les parets que donaven a la recepció i sala d’espera es van dissenyar amb una perfileria de fusta perimetral i vidre transparent a l’interior per potenciar que la llum natural que entrava desde les finestres de l’exterior també invaís aquesta zona més tancada. Per tal de tenir privacitat a l’interior dels boxes, es van col.locar unes cortines de lames de fusta orientables lacades en color blanc, per tal de que es pogués jugar amb la transparència i opacitat, de manera que quan les cortines estaven entreobertes, es creava un interessant joc de llum i ombra que recordava un espai japonès. En la resta de parets s’hi va aplicar un paper blanc vinílic amb una textura de ralltes verticals que potenciava la llum i que alhora funcionava molt bé per netejar i transmetre sensació de netedat..

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *